Over ons

DeKuyperAdviesCentrum heeft als missie de senioren van inzicht en advies te voor zien, we streven ernaar om deze doelgroep te inspireren en te ondersteunen bij het bereiken van een gezondere en actievere levensstijl. We geloven er in dat hier door iedere senior, leuk ouder kan worden wie wil dat nou niet!!

Waarom is vitaal en gezond ouder worden nou zo belangrijk?

Er zijn verschillende redenen waarom vitaal en gezond ouder worden belangrijk is. Allereerst is het belangrijk omdat we langer leven dan ooit tevoren. Ten tweede is gezond ouder worden belangrijk omdat het de kwaliteit van leven verbetert. Als we gezond ouder worden, heb je meer energie en voelen we ons beter. Dit draagt bij aan ons welzijn en geluk. Ten slotte is gezond ouder worden voor de gehele maatschappij van belang hebben we minder medische zorg nodig en kunnen we langer onafhankelijk blijven.

Hieronder vind je vijf tips!

Eet gezond en gevarieerd
Gezond eten is belangrijk en heeft een positief effect op je gezondheid en welzijn.
Beweeg regelmatig
Lichaamsbeweging is essentieel voor een goede gezondheid en kan helpen om verschillende gezondheidsproblemen te voorkomen.
Blijf mentaal actief
Mentale activiteit is net zo belangrijk als lichaamsbeweging voor een goede gezondheid. Het is aanbevolen om jezelf te blijven ontwikkelen en te blijven leren.
Slaap voldoende
Een goede nachtrust is essentieel voor een goede gezondheid.
Blijf sociaal actief
sociaal contact is cruciaal voor onze mentale en fysieke gezondheid.